• Opening Times: Ma - Vr 8.00 - 20.00
085 - 401 34 70 info@lionpeak.nl
Utrecht Stationsplein 32

Analyse en Rapportage

Heldere rapportages op technisch en financieel vlak

ANALYSE EN RAPPORTAGE

Iedere eigenaar en service-provider stelt unieke eisen aan rapportage's. Op basis van de data van uw omvormers, datalogger, meetbedrijf en/of CertiQ zetten wij voor u de juiste parameters op een rij.

Met onze in-house ontwikkelde rapportagesoftware op basis van Microsoft PowerBI, leveren wij maatwerk en waar gevraagd glasheldere analyses.

Technische rapportages beschikken over duidelijke cijfers over availability en de kwaliteit en snelheid van alarmopvolging. Het is hierbij belangrijk dat de juiste parameters en (instralings)tresholds worden ingesteld.

Zowel de PR als de availability vergen bijzondere aandacht. Zo is in de meeste monitoringssoftware van omvormerfabrikanten geen PR te zien. Dit kan er toe leiden dat weersinvloeden een vertekend beeld geven van uw systeemprestaties.

Bij meer geavanceerde monitoringssoftware is de PR vaak niet gecorrigeerd voor moduletemperatuur en/of de juiste instralingsdata. Deze tekortkomingen kunnen leiden tot meer dan 5% afwijking van van uw productiegedata. Dit is in veel gevallen het verschil tussen een gezonde business case en een blok aan uw been.

Door het integreren van verschillende databronnen (hoogwaardige instralingssensoren door heel het land, referentie-installaties etc.) kunnen wij met grotere nauwkeurigheid laten zien hoe uw installatie of portfolio presteert.

Minstens zo belangrijk is de vertaling van kWh's naar uw financieel model. Met onze op-maat gemaakte portfoliorapportages laten wij precies zien welke installaties bijzondere aandacht verdienen, en waar u mogelijk aanspraak kunt maken op uw garanties.

Wij hebben ervaring met rapportages aan verschillende financierders aan de debt en equity kant.

https://lionpeak.nl/wp-content/uploads/2018/05/rawpixel-com-617368-unsplash-2-570x380.jpg